Kje so moja jutra? So še zame?

O, ja, še kako! Po letu in pol vstajanja zelo zgodaj (potem ko sem celo življenje govorila, da nisem jutranji tip) je morda čas, da z vami delim nekaj ugotovitev. Zdaj vem, da to ni muha enodnevnica, neka moderna finta pobrana po Brianu Tracyu in Robertu Sharmi, zdaj vem, da je to postal moj način življenja.

Kaj se je v tem času, odkar vstajam zgoraj, zgodilo:

 • meditiram
 • v miru pijem kavo, zavestno uživam v posameznih požirkih
 • več berem (in predvsem bolj zbrano kot zvečer)
 • na poti v službo sem budna, dobre volje, v avtu si pojem in se ne jezim, če je gneča
 • pri delu sem bolj skoncentrirana
 • lažje ostanem pozitivna in optimistična
 • še bolj me mika delo na sebi, iskanje odgovorov, iskanje meja
 • še bolj sem izbirčna pri ljudeh, sploh komu zaupati
 • ne iščem potrditev in odobravanja pri drugih ljudeh, moja pot je moja stvar
 • dobila sem nekaj novih prijateljev … in kakšnega pustila v preteklosti
 • sem zdrava, ker znam zdraviti sebe in ker vem, da se zboli od slabih misli
 • moja družina je bolj zdrava, ker si vzamem čas z bioenergijo zdraviti tudi njih
 • vem, kaj je dobro zame in kaj mi škodi … vedno iščem pot k prvemu
 • mačka jé prvi obrok ob 5.30
 • nabavili smo psa, vendar ni spremenil moje jutranje rutine, ker spi do sedmih

In seveda sem se v tem času tudi veliko naučila. Predvsem to, da nujno potrebujem spanje. Da lahko dobro funkcioniram, moram biti naspana. Ponočevanje me spravi iz tira za dva dni. Večkrat v šali povem sicer kruto resnico, kaj so mi prinesla štirideseta: včasih smo dve noči žurali in se en dan spravljali k sebi, zdaj žuramo eno noč in se dva dni spravljamo k sebi. Dejstvo je, da če ne grem dovolj hitro spat (vsaj do pol enajstih), raje izklopim jutranji alarm in spim bolj dolgo. Čeprav se ponavadi zbudim ob »svoji uri«, zaspim nazaj, ker vem, da moje telo to potrebuje.

Še vedno sem to jaz, a nisem več ista oseba. Sama s seboj sem bolj zadovoljna. Ne še povsem, ker svojemu telesu še vedno dolgujem več gibanja. A sem na poti k svojemu uresničenju in sloj za slojem odkrivam svoje bistvo, svoj namen, pot, ki je bila načrtovana zame. Verjamem, da ima vsak dogodek svoj namen in da bo vsaka slaba stvar prinesla nekaj dobrega. Ko mi ljudje rečejo, da sem se spremenila, se jim zahvalim, čeprav vem, da jih mnogo reče tako, ker jim spremembe na meni niso všeč. Nisem več po njihovih merilih. A to je njihova težava, ker ležijo v coni udobja in ne raziskujejo, kaj jim življenje ponuja. Dovolj je ljudi, ki me razumejo in daleč za mano so tista leta, ko sem potrebovala okoli sebe nešteto ljudi.

Še imam kaj delati na sebi, seveda. A majhni koraki vodijo k velikemu cilju. Vsakodnevni, mic po mic. Tudi to, da vam pogosteje kaj napišem. Zdaj je minilo že kar nekaj časa od mojega zadnjega zapisa, a me vsakič zbode informacija, ki prileti na Facebook in pove, koliko ljudi je tisti dan obiskalo mojo stran. To pomeni, da imam kar nekaj somišljenikov, ki iščejo vzpodbudo, napotek, prijazno besedo ali misel, ki te ponese v lepši dan. Hvala vsem, ki me spremljate, vzpodbujate in tudi sami raziskujete svoje meje. Spanje je čudovito, a čas, ko spijo vsi drugi, je neprecenljiv. To je tisti »dodatni kilometer«, ki ga teče le redko kdo, kjer ni gneče in kjer se rojevajo ideje, delajo načrti in predvsem čas, ko se rojeva novi jaz.

Naj vas današnje dobro jutro ponese v izjemen delovni teden!
Radi se imejte,

Natka

4 Comment

 1. Zlocova says:

  Draga moja. Vesela sem, da si šla po tej poti. Ljudje prihajajo in odhajajo. Ti pa rastes, medtem ko poslusas sebe. <3

 2. Iris Kline Arih says:

  Draga Natka, ko nekdo pise tvoje misli, neizrecene, potem vse bolj ves, da ta zlata nevidna mreza, ki jo pletejo srca, res obstaja. Jaz grem zdaj tect, mislit na nic drugega kot na to, kako vsak moj korak pumpa energijo iz zemlje, in z vsakim korakom ljubim zivljenje se mocneje, in vse vas v njem, ki smo eno in raziskujemo in ljubimo zivljenje tu nekje v istem horizontu…kisses na tvoja jutra!

 3. metka says:

  Odlično napisano in z vsem se popolnoma strinjam razen s tistim žuranju, glede na moja leta se cel teden sestavljam, haha.
  Nešteto izjemnih trenutkov zjutraj in preko dneva.

 4. Renata says:

  No, in tako me spraviš v solze za dobro jutro. A brez skrbi, moj dan bo zagotovo lepši, ker si delila z nami te misli. Hvaležna sem življenju zate in zelo sem ponosna na svojo veliko sestro… še posebej v zadnjem letu in pol. Tvoje spremembe navdihujejo. 💖

Comments are closed.